Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Δημουργία βοτανόκηπου - Δεντροφύτευση

Σε ένα πολύ ζεστό και δημιουργικό κλίμα συνεργασίας μεταξύ των 2 σχολείων, μαθητές από κάποια τμήματα (Α2, Β1, Β2 από το το 2ο Δημοτικό, Β1, Β2, Γ1, Γ2, Δ2 και Ε2 από το 3ο Δημοτικό) ανέλαβαν και πραγματοποίησαν μια πολύ όμορφη δράση. Φύτεψαν κατά μήκος της βόρειας και ανατολικής πλευράς της αυλής 15 λεμονοκυπάρισσα, 15 θάμνους βιβουρνο λουσιντουμ και σε μια γωνιά αυτής δημιούργησαν έναν πολύ εντυπωσιακό βοτανόκηπο, φυτεύοντας 60 βότανα από 9 διαφορετικά είδη (λεβάντα, θυμάρι, μέντα, δυόσμο, φασκόμηλο, ρίγανη, λεμονοθύμαρο, βασιλικό κοινό και βασιλικό πλατύφυλλο).

Προηγήθηκε ενημέρωση από την κ. Άννα Μαξιανίδου, γεωπόνο του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου, που ευαισθητοποίησε τα παιδιά κι αυτά με τη σειρά τους εξέφρασαν τις απορίες τους.
Το αποτέλεσμα της δράσης ήταν πάρα πολύ όμορφο, ο χώρος άλλαξε όψη, τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και δεσμεύτηκαν να φροντίζουν τα φυτά και τα δεντράκια για να συνεχίσουν να τα χαίρονται.
Να ευχαριστήσουμε θερμά, πέρα της κ. Μαξιανίδου, τον Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου που άμεσα έστειλε τα συνεργεία του για να σκαφτεί το χώμα και να ανοιχτούν οι τρύπες, 

τον κ. Λευτέρη Καμινιώτη που μας εξασφάλισε τα βότανα και φρόντισε να αγοραστούν τα δεντράκια σε πολύ χαμηλή τιμή καθώς και τον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού που φρόντισε να μας φέρει παλέτες που χρειάζονταν για την περίφραξη.
\                                    








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου